Kuřecí nugetky v banánovém těstíčku
Seznam surovin
Na maso:
- kuřecí maso 400 gramů (prsa)
- sůl
- moučka bramborová (škrob) 1 lžíce
Na těstíčko:
- banány 1 kus
- šťáva citronová 2 lžičky
- sýr Ementál 50 gramů (jemně nastrouhaný)
- vejce 1 kus
- sůl 1 špetka
- moučka bramborová (škrob) 1 lžíce
Na ananasovou salsu:
- ananas 1/2 kusu (čerstvý, bez slupky)
- paprička chilli červená 1 kus
- cibule červená 1 kus
- máta 2 lžíce (jemně nasekaná)
- šťáva limetková 3 lžíce
- limetková kůra (nastrouhaná z 1 chemicky neošetřené limetky)
- tabasko (několik kapek)
- sůl
Kromě toho:
- olej (na smažení)
Postup přípravy
Nejdříve připravíme ananasovou salsu. Ananas nakrájíme na drobné kousky, přidáme jemně nasekanou chilli papričku (bez semínek), na kostičky nakrájenou cibuli a mátu a zalijeme limetkovou šťávou. Vmícháme limetkovou kůru a ochutíme tabaskem a solí. Salsu promícháme, zakryjeme a necháme 30 minut odležet při pokojové teplotě.
Kuřecí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na širší proužky. Osolíme je, posypeme bramborovým škrobem a promneme.
Banán oloupeme a rozmixujeme s citronovou šťávou. Přidáme sýr, rozšlehané vejce, špetku soli a škrob, promícháme a těstíčko i maso necháme 10 minut odležet.
Kuřecí kousky namočíme v těstíčku a ihned je usmažíme ve středně rozehřátém oleji z obou stran dozlatova. Podáváme je s ananasovou salsou a doplněné dušenou rýží.
Načítám komentáře...