Mexické kuře
Seznam surovin
- kuře 1 kus (celé)
- sůl mořská
- pepř černý (drcený )
- olej olivový 40 mililitrů
- cibule 400 gramů (malá, nebo šalotka)
- rajčata (loupaná, můžou být i z konzervy)
- paprika 350 gramů
- paprika feferonka 1 kus
- oregano 1 lžíce (čerstvé)
- fazole červené 400 gramů (ve slaném nálevu)
Postup přípravy
Kuře naporcujte, maso osolte a opepřete.
V kastrole rozehřejte olej a kousky masa na něm opečte ze všech stran. K masu přidejte hrubě nakrájenou cibuli a ještě minutku opékejte. Potom přidejte na kousky nakrájené papriky, na osminky nakrájená rajčata a oregano. Malinko podlijte a zvolna duste, dokud maso nezměkne, kontrolujte a podle potřeby podlijte. Nakonec vmíchejte scezené propláchnuté fazole a krátce vše společně prohřejte.
Podávejte s bílým chlebem, různě upravenými bramborami nebo rýží.
Načítám komentáře...