Nadívané křepelky
Seznam surovin
- křepelka 8 kusů
- slanina anglická 200 gramů (tenké plátky)
- máslo 80 gramů
- vývar hovězí (podle potřeby)
- kapusta růžičková 300 gramů
- mouka pšeničná hladká 1 lžíce
- víno červené 150 mililitrů
Na nádivku:
- kuřecí vnitřnosti 200 gramů (játra)
- cibule 1 kus
- máslo 30 gramů
- rohlík 4 kusy
- vejce 3 kusy
- mléko 250 mililitrů
- majoránka
- pepř černý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Nejprve si připravíme nádivku: pokrájíme játra a cibulku a orestujeme na másle. Nakrájené rohlíky navlhčíme v mléce, vymačkáme a smícháme s vejci, zchladlými játry, dochutíme solí, pepřem a majoránkou.
Křepelky nasolíme, naplníme nádivkou, obalíme slaninou a ovážeme. Dáme do pekáčku s máslem, podlijeme vývarem a pečeme asi hodinu.
Růžičky kapusty uvaříme v osolené vodě a necháme okapat. Šťávu z křepelek zahustíme moukou, dochutíme červeným vínem a povaříme.
Načítám komentáře...