Nasi goreng
Seznam surovin
- rýže dlouhozrnná 250 gramů (bílá)
- vejce 2 kusy
- olej olivový 4 lžíce
- kuřecí maso 250 gramů
- cibule 1 kus
- česnek 2 stroužky
- pórek 1 kus
- paprika feferonka 1 kus
- kari 1 lžička
- rozinky 2 lžíce
- krevety 100 gramů
- sójová omáčka 1 lžíce
- limetka 1 kus
- sůl
- okurka salátová
Postup přípravy
Uvařte doměkka 250 g dlouhozrnné rýže.
Rozšlehejte 2 vejce se špetkou soli a lžící vody. Nalijte je na olejem potřenou pánev a usmažte omeletu, srolujte ji a nakrájejte na plátky.
Ve větší pánvi, nebo woku rozehřejte 4 lžíce olivového oleje, přidejte 250 g na kousky nakájeného kuřecího masa a opékejte, až je maso hotové. Pak přidejte nakrájenou cibuli, nasekané 2 stroužky česneku, 100 g nakrájeného pórku a drobně nakrájenou feferonku. Ještě lehce opečte, přidejte lžičku kari koření, rozmíchejte a vmíchejte 2 lžíce propláchnutých rozinek, uvařenou rýži, 100 g krevet a prohřejte.
Podle chuti přidejte sojovou omáčku. Přidejte omeletu, nakrájenou okurku a dílek citrónu nebo limetky.
Načítám komentáře...