Pečená perlička se špenátem

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Prsíčka opepříme, lehce osolíme, poklademe je větvičkami rozmarýnu a tymiánu a každé prsíčko obalíme dvěma plátky šunky. Pokapeme je olivovým olejem, vložíme do pekáčku a pečeme asi 7 minut v troubě vyhřáté na 180 °C.

Mezitím vložíme vejce do vroucí vody a jakmile začne znovu vřít, vaříme je 3,5 - 4 minuty. Ihned je zchladíme studenou vodou a oloupeme.

V kastrolu rozehřejeme máslo a zeklovatíme na něm hrubě nakrájené oloupané šalotky. Přidáme listy špenátu (čerstvé musíme předem spařit horkou vodou), krátce prohřejeme, opepříme a osolíme (listy by měly jen zavadnout).

Hotové maso vyjmeme z pekáčku, výpek zaprášíme instantní jíškou, přilijeme vývar, rozmícháme a povaříme do zhousnutí. Omáčku dochutíme solí, pepřem a vmícháme do ní gin (borovičku). Vrátíme do ní zpět maso i s vařenými vejci a ještě necháme asi 3 - 5 minut prohřát v troubě při 180 °C.

Špenát upravíme do kruhu na talíře, položíme na něj vejce, které natrhneme vidličkou, přidáme prsíčka nakrájená na plátky, podlijeme šťávou a podáváme s bramborami nebo bagetou.

Poznámka k receptu

  • Perlička má výborné maso a nejlepší je právě z prsou. Pokud ho neseženete, použijte prsa kuřecí.
  • Protože je maso sušší, špikuje se slaninou. V tomto receptu ji nahrazuje výborná parmská šunka.
  • Na přípravu špenátu použijte buď čerstvé očištěné listy zbavené tuhých stonků nebo mražené listy. Rozhodně ne špenátový protlak.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...