Pudink ze slepičího masa
Seznam surovin
- slepičí maso 300 gramů (uvařené, bez kůže)
- zelenina 150 gramů (karotka, květák, brokolice, uvařené ve vývaru)
- chléb toastový 2 plátky (světlý)
- mléko 100 mililitrů
- vejce 2 kusy
- máslo 40 gramů
- sůl
- muškátový oříšek 1 špetka (mletý, nebo nastrouhaný)
- petržel hladkolistá 2 lžíce
- strouhanka 1 hrst (na vysypání formy)
Postup přípravy
Maso nakrájíme a umeleme nebo rozdrtíme. Karotku rozsekáme, květák a brokolici rozebereme na malinké růžičky. Pečivo rozlámeme a zalijeme mlékem. Žloutky utřeme s rozehřátým máslem, osolíme a okořeníme.
Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh. Pečivo s mlékem rozmělníme v mixéru a společně se zeleninou, žloutky, natěmi a se sněhem z bílků vmícháme k masu.
Pudinkovou formu nebo sklenici s pevným uzávěrem vytřeme rozehřátým máslem, vysypeme strouhankou a naplníme hmotou. Formu uzavřeme, vložíme ji do horké vodní lázně a vaříme při nepatrném varu 55 minut. Potom formu otevřeme a vyklopíme na zahřátý talíř.
Načítám komentáře...