Rolky s drůbežím masem
Seznam surovin
- zelí bílé 8 listů (blanšírované)
- mleté maso 500 gramů (drůbeží)
- rohlík 2 kusy
- vývar drůbeží 3 decilitry
- pórek 80 gramů (bílá část)
- vejce 1 kus
- paprika kapie 1 kus (velká červená)
- kapary 2 lžíce
- olej olivový 1 lžíce
- paprika chilli 1 kus (piri-piri, nemusí být)
- sůl
- máslo (na vymazání)
Postup přípravy
Rohlíky nakrájíme na kostičky a zvlhčíme je 1 dl vychladlého vývaru. Nadrobno nasekaný pórek zpěníme v pánvi na rozehřátém oleji. Přidáme na drobné kostičky nakrájenou kapii, společně chvilku podusíme, směs odstavíme a necháme vychladnout.
Mleté maso vložíme do mísy, přidáme směs, zvlhčené rohlíkové kostičky, překrájené kapary a nadrobno nasekanou papričku piri-piri zbavenou semínek, osolíme, přidáme vejce a promícháme.
Masovou hmotu rozdělíme na osušené zelné listy, zabalíme je do rolek, naskládáme do vymazané zapékací misky a zapečeme 15 minut v troubě vyhřáté na 185 °C. Pak rolky podlijeme zbylým ohřátým vývarem a dusíme v troubě za občasného otočení 35 minut. Podáváme je s omáčkou nebo jen samotné jako chuťovku.
Poznámka k receptu
Šťávu z rolek použijte k přípravě omáčky. Vynikající jsou například se sladkokyselou nebo kokosovou kari omáčkou.
Načítám komentáře...