ŠAFRÁNOVÉ KUŘE

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Maso nakrájejte na menší kostky, zázvor oloupejte a společně s cibulí pokrájejte na drobno. Rozpalte hrnec s širším dnem na olivovém oleji opečte zázvor a cibuli, přidejte kuře a restujte maso dozlatova.

2. Jakmile je kuře zlatavé, zalijte je vodou tak, aby bylo ponořené, a vařte. Zhruba po 20 minutách přidejte šafrán a duste dalších 20 minut. Maso by mělo být uvařené a omáčka hustá a zredukovaná zhruba na jednu třetinu původního objemu.

3. Maso vyjměte a do omáčky po kouskách vmíchejte studené máslo. Vsypte nasekanou petržel.

4. Maso vraťte do hrnce a společně provařte ještě 5 minut. Ihned podávejte.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...