ŠAFRÁNOVÉ KUŘE
Seznam surovin
- kuřecí maso 500 gramů (stehenní řízky)
- máslo 100 gramů (studené)
- zázvor 50 gramů
- cibule 1 kus
- petržel hladkolistá 5 snítek
- šafrán 1/4 lžičky
- olej olivový (na smažení)
Postup přípravy
1. Maso nakrájejte na menší kostky, zázvor oloupejte a společně s cibulí pokrájejte na drobno. Rozpalte hrnec s širším dnem na olivovém oleji opečte zázvor a cibuli, přidejte kuře a restujte maso dozlatova.
2. Jakmile je kuře zlatavé, zalijte je vodou tak, aby bylo ponořené, a vařte. Zhruba po 20 minutách přidejte šafrán a duste dalších 20 minut. Maso by mělo být uvařené a omáčka hustá a zredukovaná zhruba na jednu třetinu původního objemu.
3. Maso vyjměte a do omáčky po kouskách vmíchejte studené máslo. Vsypte nasekanou petržel.
4. Maso vraťte do hrnce a společně provařte ještě 5 minut. Ihned podávejte.
Načítám komentáře...