Slepice v červeném oleji podle Jany Bouškové
Seznam surovin
- slepice 1 kus
- hořčice plnotučná 1 lžíce
- sójová omáčka 3 lžíce (ne sladké)
- víno bílé 1 decilitr (suché)
- olej 2 lžíce
- paprika (mletá - pálivá, nebo sladká)
Postup přípravy
Rozvaříme slepici do úplného bezvědomí, maso nacupkáme na nitky a zamícháme do něj plnotučnou hořčici, 3 lžíce sojové omáčky a deci vína.
Červený olej - rozpálíme 2 lžíce oleje a posypeme paprikou nebo tam dáme feferonku. Když se vše začne pěnit, přelijeme tím maso.
Pokud je pokrm suchý, můžeme zalít trochou vývaru.
Pokrm se jí studený s chlebem, nebo s rýží. Lepší je až druhý den.
Načítám komentáře...