Špízy "co dům dal"
Seznam surovin
- drůbeží maso 4 kusy (porce příp. vnitřnosti)
- kapusta růžičková 8 kusů
- slanina anglická 1 plátek (cca 2 sm silný)
- žampiony 8 kusů
- paprika 1 kus
- cibule 1 kus
- olej olivový
- pepř černý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Maso nakrájíme na kousky, osolíme je a opepříme (pokud použijeme játra, osolíme je až po upečení). Kapustu očistíme, povaříme 8 minut ve vroucí osolené vodě, ihned ji zchladíme ve studené vodě a necháme odkapat.
Papriku a slaninu nakrájíme na čtverečky. Žampiony otřeme a překrojíme na poloviny nebo je ponecháme v celku, pokud jsou menší. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka.
Všechny připravené suroviny střídavě napichujeme na špejle, které jsme předem namočili na 30 minut do studené vody, nebo na špízové kovové jehly.
Špízy potřeme olejem a grilujeme ze všech stran asi 30 minut dozlatova.
Poznámka k receptu
Tyto špízy můžete neustále různě obměňovat podle toho, na jaký druh masa máte právě chuť. Jen musíte počítat s tím, že hovězí maso potřebuje delší dobu přípravy. Lze je připravit i v troubě, v pekáčku vytřeném olejem (trvá to asi 20 minut při 190 °C) nebo opéct v pánvi na oleji. Přílohu podávejte svou oblíbenou, ať jsou to brambory, rýže nebo pita chléb.
Načítám komentáře...