Zapečená drůbeží směs se žampiony
Seznam surovin
- drůbeží maso 300 gramů (pečené)
- cibule 1 kus
- máslo 50 gramů
- mouka pšeničná hladká 30 gramů
- mléko (dle potřeby)
- žampiony 100 gramů
- sýr tvrdý 100 gramů
- citron 1/2 kusu (šťáva z 1/2 citronu )
- veka 1 kus (bílá)
- pepř černý 1 špetka (mletý)
- sůl 1 špetka
Postup přípravy
Maso rozdělte na dvě poloviny, jednu nakrájejte na kousky a druhou umelte.Cibuli nasekejte najemno, zpěňte na 20 g másla a přidejte nadrobno nakrájené žampiony, které duste doměkka. Přimíchejte masovou směs.
Ze zbytku másla, mouky a mléka uvařte hladký bešamel a přimíchejte maso s houbami. Dochuťte solí a pepřem. Pekáček vyložte pečicím papírem (nebo vymažte tukem a vysypte strouhankou), vlijte do něj hmotu, uhlaďte a posypte nastrouhaným sýrem.
Pekáček vložte do předem vyhřáté trouby (na 200°C) a zapečte při 180°C asi 25 minut. Upečený nákyp pokapejte citronovou šťávou.
Načítám komentáře...