Falešný tatarský biftek
Seznam surovin
- salám jemný 400 gramů
- kmín 1/2 lžičky (mletý)
- paprika pálivá 1/2 lžičky
- hořčice kremžská 2 lžíce
- kečup 3 lžíce
- worcesterská omáčka 1 lžíce
- žloutek 3 kusy (2 až 4)
- chléb 8 kusů
- česnek 4 stroužky
- sůl
- pepř
- cibule 1 kus
- okurky sterilované 2 kusy
Postup přípravy
1. Salám pomelte v mlýnku na maso, osolte ho, opepřete a okmínujte. Přidejte pálivou papriku, drobně pokrájenou cibulku i sterilované okurky, hořčici, kečup a worcesterskou omáčku.
2. Směs řádně promíchejte a nechte alespoň 15 minut odležet na chladném místě.
3. Pokud do ní žloutky zapracujete hned, postačí dva. Když se ovšem rozhodnete – podobně jako u pravých „tataráků“ – vytvářet ze směsi bochánky se žloutky umístěnými do jejich středů, budete potřebovat čtyři.
4. Jako nezbytná příloha k nim patří – jak jinak – topinky, a to řádně potřené česnekem.
Poznámka k receptu
Receptů na falešné tatarské bifteky koluje ale mezi lidmi mnohem více. Místo salámu můžete použít nastrouhané brambory uvařené ve slupce, restované čerstvé houby, cukety…, nebo kombinovat od každého něco.
Načítám komentáře...