Gratinovaný zeleninový nákyp s masem
Seznam surovin
- mrkev 300 gramů
- květák 300 gramů
- kedlubna 300 gramů (mladé)
- uzené maso 500 gramů (jakékoliv pečené nebo dušené libové maso)
- mouka pšeničná hladká 30 gramů
- mléko 200 mililitrů
- vejce 1 kus
- máslo 100 gramů
- sůl
- pepř
- petržel kadeřavá/kudrnka 1 lžíce (na vymazání formy)
- tuk
Postup přípravy
Mouku opražte a rozmíchejte dobře v mléce. Ochuťte solí a uvařte na hladký bešamel.
Zeleninu nakrájejte na kostičky, podlijte vodou, osolte a poduste doměkka.
Do chladného bešamelu přimíchejte zeleninu, na kostičky nakrájené maso, rozkvedlané vejce a dochuťte solí a pepřem.
Do vymazané formy vlijte směs, vložte do předem vyhřáté trouby a upečte při 180°C. Před podáváním posypte nasekanou zelenou petrželkou.
Poznámka k receptu
Nákyp je možné upéct přiklopený ve vodní lázni, pak se na povrchu nevytvoří kůrka.
Načítám komentáře...