Brasírovaný hovězí krk na burgundský způsob

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Slaninu nakrájejte na kostičky, které orestujte v pánvi na lžíci oleje. Osmaženou slaninu vyndejte a odložte stranou.

2. Na vysmaženém tuku zprudka orestujte na 4 porce rozdělený hovězí krk tak, aby se maso zatáhlo. Přilijte červené víno, přidejte bobkový list, hřebíček a tymián a podlijte vývarem (aby do něj maso bylo z poloviny ponořené). Přikryjte poklicí a na mírném plameni duste doměkka.

3. Drobně nakrájenou cibuli osmahněte na másle, přidejte rozetřený česnek a rajčatový protlak a dochuťte čerstvě mletým pepřem a solí. Poduste asi 10 minut.

4. Cibulovou směs přidejte k změklému masu a opět chvíli společně poduste.

5. V troše vody rozmíchejte solamyl, přilijte ho k masu a asi 15 minut provařte. Na závěr přidejte do omáčky slaninu, cukr a citronovou šťávu, dobře promíchejte a nezapomeňte vyndat bobkový list a hřebíček.

6. Podávejte s jemným bramborovým pyré.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...