Broumovský guláš od Uršuly Klukové
Seznam surovin
- sádlo (na opečení)
- cibule 1 kus (nadrobno nakrájená)
- paprika 2 lžíce (mletá)
- česnek 2 stroužky
- hovězí maso 500 gramů
- rajčatový protlak 1 lžíce
- mrkev 1 kus (větší)
- brambory 4 kusy
- sůl
- petržel hladkolistá (nasekaná, na posypání)
Postup přípravy
Na sádle opečeme cibulku. Přidáme mletou sladkou papriku a drcený česnek a důkladně promícháme. Přidáme na kostičky nakrájené hovězí maso, rajský protlak a po chvíli také nakrájenou mrkev a vše společně orestujeme.
Pak přilijeme 5 dl vody, přidáme oloupané brambory nakrájené na kostičky, osolíme a dusíme, dokud nejsou maso a zelenina měkké. Guláš můžeme zahustit trochou chleba.
Nakonec guláš bohatě posypeme petrželkou. Podáváme ho nejlépe s čerstvým chlebem.
Poznámka k receptu
Dobrou chuť přeje Uršula Kluková
Načítám komentáře...