Burger s ostrou salsou
Seznam surovin
- mleté maso 800 gramů
- houska na hamburgery 4 kusy
- avokádo 1 kus
- paprika chilli 1 kus (až 2 kusy)
- rajčata 2 kusy
- okurky 1/2 kusu
- šťáva limetková (z 1 limety)
- koriandr 1 hrst (čerstvý)
- olej olivový 4 lžíce
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Rajčata a okurku nakrájejte na drobné kostičky a vsypte do misky. přidejte nahrubo nasekaný koriandr a na tenká kolečka nakrájenou chilli papričku, zakápněte 2 lžícemi olivového oleje, limetovou šťávou a lehce promíchejte. Avokádo nakrájejte na tenké plátky.
2. Maso lehce prohněťte a vytvarujte z něj čtyři placky (měly by být o něco větší než housky, protože se během grilování stáhnou), potřete je zbylým olejem. Rozpalte grilovací pánev, rozřízněte housky a nechte je opéct. teprve teď maso osolte a opepřete a grilujte z každé strany asi 3–4 minuty.
3. Nakonec sestavte burgery: na spodní část housky naneste rajčatovou salsu, na ni položte maso, poklaďte ho plátky avokáda, přidejte ještě trochu salsy a přiklopte vrchním dílem housky.
Načítám komentáře...