BURGER S TRHANÝM HOVĚZÍM

Seznam surovin

Maso:

Švestková majonéza:

Chilli-zelí-slaw:

Bulky:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Zelí a maso připravte den předem, ať se rozleží. Maso nakrájejte na kostky, cibuli na plátky a česnek s citronovou trávou nasekejte nadrobno. Med, sójovou a rybí omáčku prošlehejte. V pekáči promíchejte maso, cibuli, česnek, citronovou trávu, koření a med s omáčkami a vínem, podlijte trochou vody a pečte v troubě předehřáté na 120 °C přes noc nebo minimálně 5 hodin, aby se úplně rozsýpalo, vyvařila se přebytečná tekutina a zůstala jen hustá omáčka.

2. Zelí nakrouhejte, cibuli nakrájejte nadrobno, mrkev na nudličky, chilli papričku na kolečka. Prošlehejte olej, tamari a med, smíchejte se zeleninou a koriandrem. Pak smíchejte všechny suroviny na švestkovou majonézu a odložte ji do lednice.

3. Připravte bulky: ze lžíce mouky, lžičky cukru, vlažné vody a drož- dí nechte vzejít kvásek. Všechny suché ingredience smíchejte v míse. Přidejte kvásek a vejce, ghí rozpusťte ve zbylé vlažné vodě a přilijte ho do mísy. Vypracujte hladké těsto a nechte 1 hodinu kynout. Pak vytvarujte 4 bulky a nechte 15 minut dokynout. Potřete je vejcem rozmíchaným s vodou a posypte sezamem. Pečte na 200°C asi 12–15 minut dozlatova. Nechte je zchladnout.

4. Bulky rozřízněte, pomažte máslem a opečte. Obě části namažte ochucenou majonézou, na spodní část dejte část zelí, pak maso a opět trochu zelí. Můžete přidat i čerstvý koriandr. Přiklopte vrškem bulky a podávejte.

Poznámka k receptu

Fantastické trhané maso šmrncnuté asijskou chutí nás uchvátilo. Nesnažte se ochutnávat, dokud nepřipravíte ostatní složky burgeru, rychle by totiž zmizelo.

PEČENÍ MASA A ODLEŽENÍ ZELÍ PŘES NOC

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...