Fazolky s hovězím masem
Seznam surovin
- hovězí maso 600 gramů
- fazolky zelené 250 gramů (můžou být i mražené)
- fazolky žluté 250 gramů ( můžou být i mražené )
- citron 1 kus
- olej olivový 2 lžíce
- cibule 2 kusy
- bobkový list 1 kus (celý)
- nové koření 3 kuličky (celé)
- pepř černý 1 lžička (celý)
- sůl 3 špetky
Postup přípravy
Do vroucí osolené vody vložte opláchnuté maso, koření, jednu cibuli a velmi zvolna vařte asi 2 hodiny (až je maso měkké).
Do kastrolu dejte fazolky, podlijte je vodou, osolte a poduste doměkka. Z měkkých fazolek slijte vodu, zakápněte je citrónovou šťávou, olejem, podle chuti osolte a opepřete.
Rozdělte fazolky na talíře, posypte je jemně nakrájenou cibulí a přidejte na plátky nakrájené maso.
Poznámka k receptu
Jako příloha se nejlépe hodí vařené brambory.
Načítám komentáře...