Filírovaný flank steak
Seznam surovin
- hovězí maso 800 gramů (flank steak)
- olej olivový 50 mililitrů
- šťáva citronová 1 lžička
- tymián 2 snítky
- okurka salátová 1 kus
- jogurt bílý 200 gramů (řecký)
- česnek 2 stroužky
- kopr 1 snítka
- sůl
Postup přípravy
1. Maso vyndejte z lednice alespoň hodinu před grilováním, aby mělo pokojovou teplotu. Rozpalte gril, mřížku potřete špekem a steaky grilujte 6 minut z každé strany. Pak je odložte stranou a nechte 15 minut odpočinout, aby se maso zatáhlo a všechna šťáva zůstala uvnitř.
2. Mezitím připravte tzatziki a ochucený olej. Jogurt dejte do misky, přidejte prolisovaný česnek, nasekaný kopr a osolte. Okurku nakrájejte na kolečka nebo nastrouhejte (v tom případě z ní důkladně vymačkejte přebytečnou tekutinu) a vmíchejte ji do jogurtu. Do malé misky vlijte olivový olej, přidejte citron a lístky tymiánu.
3. Odpočatý steak nakrájejte na tenké plátky (filírujte) a namáčejte do ochuceného oleje. Podávejte s tzatziki.
Poznámka k receptu
Flank steak nemusíte marinovat, vyzrálé maso nic nepotřebuje. Dobře ale uděláte, když grilovaný kousek namočíte v ochuceném oleji.
Načítám komentáře...