Flanksteak s teplým čočkovým salátem
Seznam surovin
- hovězí maso 800 gramů (flank steak)
- máslo 2 lžíce
- olej olivový
- pepř (čerstvě mletý)
- sůl
Na salát:
- čočka červená 300 gramů
- paprika žlutá 1 kus
- cibule červená 1 kus
- petržel hladkolistá 2 lžíce (nasekaná )
- olej olivový 1 lžíce
Postup přípravy
Červenou čočku namočíme na 4 hodiny do studené vody, pak ji zalijeme čistou vodou, osolíme a uvaříme téměř doměkka. Cibuli oloupeme, papriku omyjeme a zbavíme semínek, obojí nakrájíme nadrobno a orestujeme v pánvi na lžíci oleje. Přidáme čočku, prohřejeme, ochutíme solí a čerstvě mletým pepřem a přimícháme zelenou petrželku.
Porce masa osolíme, opepříme, vetřeme do nich pár kapek oleje a necháme je 30 minut odležet v chladu. Pak je necháme asi 15 minut ohřát na pokojovou teplotu, vložíme je do rozpálené pánve a zprudka je opečeme z každé strany 5 7 minut (podle velikosti) tak, aby byly středně propečené (na medium). Necháme je 4 - 5 minut stát, pak je vyjmeme a v pánvi s výpekem rozpustíme 2 lžíce másla.
Maso rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou z pánve a podáváme s čočkovým salátem.
Poznámka k receptu
Flank steak je část hovězího pupku a v našich obchodech nebývá snadno k sehnání. Ale můžete na něj narazit v dobrých řeznictvích nebo i na farmářských trzích.
Načítám komentáře...