Grilované závitky
Seznam surovin
- hovězí maso 800 gramů (pupek (flank steak))
- česnek 2 stroužky
- mrkev 2 kusy
- cibulka jarní 2 kusy
- paprika červená 2 kusy
- olej olivový (na potření)
- ocet Balsamico
- řeřicha (k podávání)
- ředkvičky (k podávání)
- pečivo (k podávání)
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Maso rozkrojte na plátky (záleží jen na vás, jestli po vlákně, nebo přes ně). Každý plátek potřete prolisovaným česnekem a zlehka ho osolte a opepřete čerstvě namletým pepřem.
2. Očištěnou zeleninu nakrájejte na dlouhé nudličky a rozdělte je na plátky masa.
3. Stočte je jako závitek a spíchněte párátkem (předem namočeným do vody, aby se na grilu nespálilo) nebo ovažte kuchyňskou nití.
4. Závitky lehce potřete olejem a grilujte asi 10 až 15 minut, až budou propečené (doba opékání záleží na tom, jak silné plátky masa nakrájíte). Před podáváním je osolte, opepřete a případně lehce zakapejte balzamikovým krémem, který příjemně zvýrazní chuť masa. Podávejte s dokřupava opečeným pečivem
Poznámka k receptu
Tenký šťavnatý plát hovězího pupku je při rychlé přípravě vláčný a křehký.
Načítám komentáře...