Grilované závitky

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Maso rozkrojte na plátky (záleží jen na vás, jestli po vlákně, nebo přes ně). Každý plátek potřete prolisovaným česnekem a zlehka ho osolte a opepřete čerstvě namletým pepřem.

2. Očištěnou zeleninu nakrájejte na dlouhé nudličky a rozdělte je na plátky masa.

3. Stočte je jako závitek a spíchněte párátkem (předem namočeným do vody, aby se na grilu nespálilo) nebo ovažte kuchyňskou nití.

4. Závitky lehce potřete olejem a grilujte asi 10 až 15 minut, až budou propečené (doba opékání záleží na tom, jak silné plátky masa nakrájíte). Před podáváním je osolte, opepřete a případně lehce zakapejte balzamikovým krémem, který příjemně zvýrazní chuť masa. Podávejte s dokřupava opečeným pečivem

Poznámka k receptu

Tenký šťavnatý plát hovězího pupku je při rychlé přípravě vláčný a křehký.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...