Biftek s bylinkovým máslem
Seznam surovin
Na 6 porcí:
- hovězí maso 6 porcí (bifteky)
Bylinkové máslo:
- bazalka 1 hrnek (lístky)
- ořechy lískové 1/2 hrnku (nasekané nebo pistácie)
- šťáva citronová 1 lžíce
- česnek 2 stroužky (najemno nakrájený)
- máslo 7 lžic (změklé)
- sýr Parmezán 2 lžíce (nastrouhaný)
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Všechny přísady na bylinkové máslo spolu rozmixujte, až vznikne hladká směs. Dejte ji do misky, překryjte fólií a dejte dobře vychladit, nejlépe přes noc.
2. Rozehřejte gril a plátky masa, ovázané kuchyňským provázkem, aby neztratily tvar, z obou stran opečte na požadovanou propečenost, 8 až 10 minut z každé strany. Před podáváním je nechte 5 minut stát. Na horký biftek položte kousek bylinkového másla. Podávejte s čerstvou bagetou.
Poznámka k receptu
Klasický biftek získá jak přípravou na grilu, tak bylinkovým máslem něco navíc.
Načítám komentáře...