Flan steak s omáčkou se zeleným pepřem
Seznam surovin
- hovězí maso 600 gramů (flank steak)
- olej 3 lžíce (rostlinný)
- sůl
- pepř
Omáčka:
- pepř zelený 2 lžíce (naložený v octu)
- šťáva limetková (ze 3 limet)
- máslo 50 gramů (studené)
Postup přípravy
1. V pánvi rozpalte olej a zprudka na něm opečte steak. Čas záleží na tom, jak propečené maso chcete: 2 minuty z každé strany budou stačit na medium rare, za 4 minuty na každé straně získáte klasické střední propečení neboli medium. Nakonec steak osolte, opepřete a nechte na 10 minut odležet v teple, aby se v něm rovnoměrně usadila šťáva.
2. V pánvi nechte asi 1 lžíci vypečené šťávy, rozpalte ji a přidejte pepř a limetovou šťávu. Vařte asi 3 minuty, dokud se všechny přípečky neodvaří. Pak pánev stáhněte z ohně a vmíchejte studené máslo. Steak nafi lírujte a podávejte přelitý omáčkou.
Poznámka k receptu
Když vybalíte tenoučký plátek flank steaku, první, co vás napadne, bude, že tenhle kus tedy nafilírovat nepůjde. Ale nebojte se, maso se při pečení stáhne a vytvoří krásný, tak akorát vysoký steak, který se rozplyne na jazyku.
Načítám komentáře...