Hovězí steak na fazolkách
Seznam surovin
- hovězí maso 400 gramů (svíčková, 2 plátky)
- fazolky zelené 400 gramů
- slanina anglická 100 gramů
- česnek 2 stroužky
- olej olivový
- pepř černý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Hovězí maso na steak osolíme, opepříme, promačkáme v prstech a po obou stranách potřeme olivovým olejem. Necháme chvilku odpočinout.
Steaky grilujeme z obou stran na grilu nebo grilovací pánvi. Doba grilování závisí na tom, jak moc chceme mít steak propečený.
Mezitím si připravujeme fazolky. Aby zůstaly zelené a hlavně křehké, ponoříme je zhruba na minutu do vařící vody a poté je prudce zchladíme ve vodě s ledem nebo přímo na ledu. Na pánvi orestujeme na olivovém oleji česnek nakrájený na plátky, na nudličky pokrájenou slaninu a přidáme blanšírované zelené fazolky. Chvilku vše restujeme, poté je osolíme, opepříme a můžeme podávat.
Načítám komentáře...