Hovězí steak se salátem z pečených paprik s mátou a chimichurri

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1) Troubu rozehřejeme na maximum a papriky pečeme důkladně potřené olivovým olejem, dokud povrch částečně nezčerná. Papriky přemístíme do mísy, zakryjeme potravinářskou fólií a necháme zapařit – tak se uvolní slupka a půjdou snadno stáhnout. Hotové papriky nakrájíme na nudličky a dochutíme solí, pepřem, olivovým olejem a nasekanou mátou.

2) Rozehřejeme si grilovací pánev, dokud se z ní nezačne kouřit. Potřebujeme kvalitní litinovou pánev, která je nepřilnavá a výborně drží teplo. KitchenAid u svých litinových pánví vyladil i design, takže na nich pak můžeme maso i servírovat. Začneme opékat maso, osolené, opepřené a potřené olivovým olejem. Jakmile povrch zezlátne do lákavé barvy, žár snížíme a přidáme česnek, bylinky a máslo.

3) Maso čas od času přelijeme horkým máslem, obracíme ho a hlídáme stupeň propečení. Jakmile je při pomačkáni prstem pružné, ale lehce pevné, odstavíme mimo plamen a necháme pár minut odpočívat.

4) Zatímco maso odpočívá, připravíme si chimichurri. Nasekáme petržel najemno, přidáme 1 utřený stroužek česneku, oregano, chilli, citronovou šťávu, vinný ocet a olivový lej. Důkladně promícháme.

5) Odpočaté maso servírujeme nakrájené na silnější plátky s bylinkovou chimichurri a paprikovým salátem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...