Rumpsteak s medovou krustou
Seznam surovin
Na 4 porce:
- hovězí maso 500 gramů (rumpsteak)
Marináda:
- olej olivový 50 gramů
- med 50 gramů
- ořechy 3 lžíce (mleté)
- koření chilli 1 lžička (drcené)
- limetková kůra (z jedné limetky)
- šťáva limetková (z půlky limetky)
- sójová omáčka 2 lžíce
- petržel hladkolistá 1 lžíce (nasekaná)
- koriandr 1 lžíce (nasekaný)
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Maso (nejlépe v bio kvalitě) potřete směsí připravenou ze všech uvedených surovin a nechte ho asi 2 hodiny marinovat v lednici.
2. Zprudka ho pak opékejte na pánvi, z každé strany asi jednu a půl minuty, záleží však na výšce steaku (maso by mělo zůstat uprostřed růžové).
3. Steak podávejte například s opečenými cuketami a bramborami, ale také se salátem podle receptu Špenátový salát s medem, najdete ho zde
Poznámka k receptu
Chuť křehkého a šťavnatého masa sladce korunuje med.
Načítám komentáře...