Salát s kiwi-levandulovou vinaigrette a marinovaným steakem

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. V malém kastrůlku rozehřejte 2 lžíce olivového oleje, přidejte nadrobno nakrájené šalotky a na nízkém plameni nechte změknout. Přelijte do pekáče, přidejte květy levandule, rozmačkané kiwi, pomerančovou šťávu a promíchejte. Do marinády položte steaky, ze všech stran je potřete, přikryjte potravinářskou fólií a nechte 3 hodiny odležet v lednici. Během marinování steaky několikrát otočte.

2. Steaky osušte kuchyňskou utěrkou, osolte, opepřete a zprudka z obou stran opečte v pánvi na rozpáleném olivovém oleji. Dozlatova opečené maso přendejte na talíř a přikryjte alobalem. Nechte ho 5 minut odpočinout a přes vlákna nakrájejte na tenké plátky.

3. Připravte dresink. Marinádu nalijte do menšího kastrůlku a zredukujte na polovinu. Vlijte do mísy, přidejte limetovou šťávu, olivový olej a dobře promíchejte. Osolte, opepřete a nechte zchladit na pokojovou teplotu. Listy rukoly a polníčku promíchejte s dresinkem, salát obložte plátky steaku a dochuťte čerstvě mletým pepřem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...