Hovězí hamburger Argument
Seznam surovin
- hovězí maso 170 gramů (krk)
- hovězí maso 30 gramů (lůj)
- sýr tvrdý 1 plátek (Čedar)
- slanina anglická 1 plátek
- cibulka jarní 1 kus
- cibule červená 1/2 kusu (menší)
- rajčata 1 kus
- sůl
- pepř
- bulka máslová 1 kus (hamburgerová)
- žloutek 3 kusy
- šťáva citronová 7 mililitrů
- hořčice dijonská 9 gramů
- olej olivový 150 mililitrů
- medvědí česnek 25 gramů (nasekaný nebo pyré)
- sůl
- pepř bílý
Postup přípravy
1. Hovězí maso společně s lojem nameleme na hrubé planžetě, přidáme najemno nakrájenou jarní cibulku a 1/3 najemno nakrájené červené cibule, osolíme a opepříme. Maso pořádně propracujeme a vytvarujeme burger, který pečeme dle požadované úpravy z každé strany.
2. Před servírováním bulku do křupava opečeme, potřeme majonézou z medvědího česneku. Na spodní část vložíme opečenou červenou cibuli, rajče a vložíme upečené maso. Vypečenou slaninu se sýrem cheddar položíme na maso a společně rozpečeme v troubě.
3. Vaječné žloutky smícháme s citronem, solí, bílým pepřem a dijonskou hořčicí. V míse vše začneme metlou šlehat a pomaličku přiléváme olivový olej. Šleháme, dokud nám vše nezhoustne v hustou majonézu. Poté přidáme medvědí česnek.
Načítám komentáře...