Hovězí guláš s houbami
Seznam surovin
- hovězí maso 800 gramů (kližka)
- cibule 5 kusů
- houby 80 gramů (čerstvé)
- olej
- mouka pšeničná hladká 60 gramů
- rajčatový protlak 1 balení (velké)
- česnek
- vývar
- paprika sladká (mletá)
- kmín
- pepř (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Oloupanou cibuli nakrájíme najemno a osmahneme na oleji. Zaprášíme ji mletou paprikou, přidáme hovězí kližku nakrájenou na malé kousky, vše osolíme, opepříme, okmínujeme, přidáme rozetřený česnek a dusíme pod pokličkou téměř doměkka. Pak trochu zvýšíme plamen a všechnu šťávu vydusíme do tuku.
Maso zaprášíme moukou, za stálého míchání orestujeme a podlijeme vodou nebo vývarem. Přidáme očištěné houby nakrájené na kousky a protlak, promícháme, guláš povaříme, aby houby změkly, a na závěr ho dochutíme solí a pepřem. Podáváme s chlebem nebo houskovým knedlíkem.
Načítám komentáře...