Hovězí guláš s paprikami
Seznam surovin
- hovězí maso 1 kilogram (kližka)
- cibule 2 kusy
- paprika žlutá 1/2 kusu (sladká)
- paprika červená 1/2 kusu (sladká)
- česnek 2 stroužky
- olej slunečnicový 3 lžíce (lze použít i sádlo)
- mouka pšeničná hladká 2 lžíce
- pepř černý 1 lžička (celý)
- nové koření 3 kuličky
- paprika feferonka 1 kus (menší)
- sůl
- pepř černý (mletý)
- petržel kadeřavá/kudrnka (na zdobení)
- rýže 240 gramů
Postup přípravy
Omyté a osušené maso nakrájíme na kostky a posypeme moukou. Kostky opečeme zprudka na rozpáleném oleji a dáme je stranou. Do oleje vložíme na kostičky nakrájené cibule a orestujeme je dosklovata.
Maso přidáme k cibuli a restujeme, dokud nevydusíme šťávu. Přidáme plátky česneku, rajčata, nakrájené papriky, koření, nakrájenou feferonku bez semínek a sůl.
Guláš dusíme pod pokličkou při střední teplotě za občasného podlévání vodou asi 2 hodiny. Nakonec dochutíme pepřem a solí a ozdobíme petrželkou.
Poznámka k receptu
Přílohou mohou být jak brambory, tak rýže.
Načítám komentáře...