Italský guláš
Seznam surovin
- hovězí maso 400 gramů (kližka)
- cibule 1 kus
- česnek 1 stroužek
- olej olivový 1 lžíce
- paprika žlutá 1 kus (malá)
- paprika červená 1 kus (malá)
- paprika zelená 1 kus (malá)
- rajčata sterilovaná 400 gramů
- rozmarýn 2 snítky (čerstvý)
- olivy černé 1 hrst (bez pecek)
- víno červené 100 mililitrů (těžší)
Postup přípravy
1. Maso očistěte, odblaňte a nakrájejte na menší kostky. Cibuli a česnek nakrájejte nadrobno, papriky na kousky, rozmarýn nasekejte.
2. Ve velkém hrnci rozpalte olivový olej a orestujte na něm cibuli, pak přidejte česnek a krátce ho opečte. Pak přihoďte do hrnce maso a nechte je zprudka zatáhnout. Přilijte víno, nechte ho odpařit a nakonec přidejte papriky, rajčata a rozmarýn, promíchejte a vařte asi hodinu, dokud maso nezměkne (pokud by se tekutina rychle vyvařovala, podlijte trochou vody).
3. Těsně před koncem vaření vmíchejte nakrájené olivy. Podávejte s celozrnnou bagetou nebo ciabattou.
Načítám komentáře...