KOVBOJSKÉ DUŠENÉ HOVĚZÍ
Seznam surovin
- hovězí maso 450 gramů (kližka)
- brambory 3 kusy (střední)
- petržel kořenová 2 kusy
- mrkev 4 kusy (střední)
- kukuřice 180 gramů (mražená)
- cibule 2 kusy (střední)
- česnek 2 stroužky
- vývar hovězí 700 mililitrů
- mouka pšeničná hladká 2 lžíce
- paprika sladká 1 lžička (mletá)
- koření chilli 1 lžička (mleté)
- olej olivový 3 lžíce
- koření chilli 1/2 lžičky (vločky)
- sůl
- pepř
K podávání:
- sýr Parmezán
- bazalka (čerstvá)
Postup přípravy
1. Brambory nakrájejte na kostky, petržel s mrkví na kolečka a vsypte spolu s kukuřicí do mísy. Do misky nasypejte mouku, papriku, mleté chilli a sůl. Přidejte na kostičky nakrájené maso a dobře je ve směsi obalte.
2. Troubu předehřejte na 140 °C. Na pánev vhodnou do trouby nalijte olej, rozpalte ho a přidejte maso. Nechte ho zezlátnout ze všech stran, přidejte na kostičky nakrájenou cibuli a nechte zesklovatět. Pak do pánve prolisujte česnek. Snižte plamen, zalijte vývarem, přidejte chilli vločky, zeleninu a promíchejte. Osolte, opepřete a přikryjte pokličkou. Vložte do vyhřáté trouby a pečte 3 hodiny nebo dokud nebude maso měkké. Podávejte posypané hoblinkami parmazánu a čerstvými bazalkovými lístky.
Recept na cornbread najdete zde
Poznámka k receptu
Pravověrní tohle dušené hovězí připraví na ohni v kotlíku. Vytáhněte prostě tu největší nádobu a uvařte pro celou osadu. Vůně bazalky a pomalu se rozpouštějícího parmazánu beztak přiláká všechny sousedy. Ideální přílohou je cornbread.
Načítám komentáře...