Maďarský guláš
Seznam surovin
- vepřové maso 150 gramů
- hovězí maso 250 gramů (kližka)
- sádlo 50 gramů (nebo olej )
- cibule 3 kusy
- kmín
- pepř
- vývar zeleninový 1 litr
- paprička chilli červená 2 kusy
- paprika sladká 1 lžička (mletá)
- brambory 250 gramů
- rajčata 2 kusy
- sůl
Postup přípravy
Omyté maso nakrájíme na přibližně stejně velké kostky.
Cibuli nakrájíme nahrubo a osmahneme na sádle, nebo oleji dosklovata. Do hrnce s cibulí přidáme nakrájené maso a osmažíme ze všech stran, přidáme nakrájenou pálivou papričku, lžíci sladké papriky, rozkrojená rajčata, osolíme a opepříme. Přelijeme vývarem a vaříme na slabém plameni maso doměkka (asi 20 minut).
Přidáme nakrájené brambory, kmín a vaříme dalších asi 15 minut, případně podlijeme vodou.
Poznámka k receptu
Před podáváním můžeme posypat nasekanou petrželkou.
Načítám komentáře...