Staropražský cibulář
Seznam surovin
- hovězí maso 600 gramů (kližka )
- cibule 300 gramů
- slanina anglická 50 gramů
- rajčatový protlak 2 lžíce
- chléb 2 plátky (tmavý)
- olej 2 lžíce
- česnek 4 stroužky
- vývar
- majoránka 1 lžička
- paprika sladká 1 špetka ( mletá)
- kmín 1 špetka (celý)
- sůl 1 špetka
Postup přípravy
Maso nakrájíme na kostky, cibuli oloupeme, polovinu nakrájíme na jemné kostičky a polovinu na kolečka. Česnek nakrájíme na plátky a slaninu na kostičky. V kotlíku nebo kastrolu rozehřejeme olej a zprudka na něm opečeme maso se slaninou.
Přidáme jemně nakrájenou cibuli a plátky česneku, opečeme je, přisypeme papriku, přidáme protlak a zvolna opékáme asi 2 minuty.
Pak vše zalijeme polovinou vývaru, přidáme kmín a majoránku a zvolna dusíme pod pokličkou. Když je maso napůl měkké, přidáme kolečka cibule, zavaříme je a na závěr přimícháme chléb rozmočený ve zbylém vývaru. Dobře vše rozmícháme a dále dusíme, dokud není maso měkké.
Načítám komentáře...