Hovězí kofty s jogurtem, skořicí a chilli
Seznam surovin
- hovězí maso 800 gramů (mleté)
- zázvor 2 lžičky
- skořice 1 lžička
- koření garam masala 1 lžička
- koření chilli 1 lžička
- česnek 2 lžičky
- máta 1 hrst
- koriandr 1 hrst
- sůl
- olej (na smažení)
- jogurt bílý 400 gramů
- skořice 1 lžička (+ ns poprášení)
- koření chilli (vločky + na posypání)
Postup přípravy
1. Špejle namočte do vody. Ve velké míse promíchejte maso s kořením, osolte, přidejte prolisovaný česnek, nahrubo nasekaný koriandr a mátu. Kolem každé špejle vytvarujte z masově směsi šišky o délce asi 10 cm. Během práce si oplachujte ruce studenou vodou, půjde to snáz a maso se nebude lepit na ruce.
2. Rozehřejte olej v pánvi a postupně na středním ohni opečte kofty ze všech stran dozlatova, trvá to asi 10 minut.
3. Jogurt smíchejte se skořicí, chilli a kapkou vody. Kofty před podávání ještě poprašte skořicí a chilli a posypte nasekanou mátou. Servírujte s libanonským chlebem a kořeněným jogurtem.
Poznámka k receptu
Nebojte se koření. Přidejte klidně víc, ucítíte dokonalou souhru orientálních vůní. Jejich pikantnost skvěle vyváží jogurtový dip. Pokud budete chtít servírovat kofty uvnitř kapsy libanonského chleba, můžete vytvarovat i kuličky.
Načítám komentáře...