Hovězí burger s hruškou, gorgonzolou a tatarkou
Seznam surovin
- houska na hamburgery 1 kus
- hovězí maso 180 gramů (např. krk)
- hrušky 3 plátky
- cukr třtinový 1 lžíce
- sýr s modrou plísní 50 gramů (Gorgonzola, nebo Modřenín)
- slanina anglická 3 plátky
- olej olivový 1 lžíce
- salát hlávkový (Locika, podle chuti)
- tatarská omáčka (Hellman's podle chuti )
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Vychlazené hovězí maso namelte nahrubo a vytvořte z něj burger - syrová placka by měla být o něco širší než bulka, protože při grilování se mírně stáhne. Maso z obou stran osolte, opepřete a lehce potřete olejem.
2. Na rozpálený gril umístěte burger, rozpůlenou bulku, plátky hrušky posypané cukrem a plátky slaniny. Maso grilujte z každé strany asi 3 - 4 minuty, slaninu, dokud se neopeče, a hrušky, dokud nezkaramelizují. Před koncem grilování na maso rozdrobte gorgonzolu a nechte lehce roztavit.
3. Sestavte burger: spodní část bulky potřete tatarkou Hellmann’s, poklaďte listy salátu a zkaramelizovanou hruškou. Na ni položte maso, plátky slaniny, přiklopte vrchní částí bulky (i tu můžete potřít tatarkou) a ihned podávejte.
Načítám komentáře...