Levné hovězí steaky s višňovou omáčkou
Seznam surovin
- hovězí maso 600 gramů (krk nebo pupek)
- cibulka jarní 2 kusy (s natí)
- džem višňový 3 lžíce
- pepř černý (čerstvě drcený)
- sůl
- olej (na pečení)
Postup přípravy
Hovězí maso zbavíme všech tučných a blanitých částí (ty můžeme uschovat na polévku) a nakrájíme ho na plátky, které budou různě velké, ale měly by být přibližně stejně silné (asi 1,5 cm).
Plátky jemně naklepeme, opepříme, vložíme je do pánve s rozehřátým olejem a pečeme asi 4 minuty z každé strany. Po opečení steaky osolíme, vložíme do nahřáté mísy, zakryjeme pokličkou a necháme odpočinout.
Do pánve s masovým výpekem vhodíme očištěné a na kolečka nakrájené jarní cibulky a když zašumí, vmícháme višňový džem a necháme jen krátce prohřát.
Steaky rozdělíme na talíře, přelijeme je omáčkou z pánve a ihned podáváme.
Načítám komentáře...