Levný tatarský biftek
Seznam surovin
- hovězí maso 800 gramů (krk)
- žloutek 4 kusy
- cibule 1 kus
- hořčice 4 lžičky
- kečup 4 lžičky (ostrý)
- pepř černý (mletý)
- sůl
Na doplnění:
Postup přípravy
Hovězí maso ihned po zakoupení uložíme do mrazničky a těsně před přípravou ho pozvolna rozmrazíme. Krk pak pečlivě zbavíme všech tučných částí a blan, dvakrát umeleme v masovém strojku a rozdělíme na 4 porce, z kterých utvoříme na talířích bochánky.
Do každého bochánku uděláme důlek a rozklepneme do něj žloutek. Po obvodu každého talíře pak dáme vždy lžičku hořčice a kečupu a trochu nadrobno nasekané cibule, které si každý vmíchá spolu se solí a pepřem do masa sám podle své chuti.
Plátky chleba osmažíme dozlatova na oleji, položíme je na prkénko, přidáme stroužky česneku a podáváme spolu s tatarákem.
Poznámka k receptu
Odstraněné tučné části a blány z masa rozhodně nevyhazujte, ale uvařte z nich vývar na polévku.
Načítám komentáře...