TACOS S TRHANÝM HOVĚZÍM
Seznam surovin
- hovězí maso 1 kilogram (krk)
- vývar hovězí 250 mililitrů
- česnek 4 stroužky
- nové koření 3 kuličky (drcené)
- muškátový oříšek 1 špetka
- paprika 1 lžička
- oregano 1 lžíce (sušené)
- hřebíček 1/2 lžičky (drcený)
- olej 3 lžíce (rostlinný)
- sůl
- pepř
K podávání:
- tortilla 12 kusů (tacos)
- rajčátka cherry 200 gramů
- cibule červená 1 kus
- koriandr 1 svazek (čerstvý)
- smetana zakysaná 180 gramů
- česnek 2 stroužky
- sůl
Postup přípravy
1. Maso očistěte a nakrájejte na kostky. V hrnci vhodném do trouby rozpalte olej a zprudka maso orestujte, přidejte česnek nakrájený na plátky, opečte ho, přidejte koření, oregano a nechte minutku rozvonět. Nakonec maso podlijte vývarem, osolte, opepřete a dejte do trouby předehřáté na 160 °C. Pečte asi 6 hodin, dokud se maso nezačne téměř rozpadat. Občas ho zkontrolujte, a pokud je třeba, podlijte vývarem nebo vodou. Ke konci pečení by maso nemělo být vysušené ani „plavat“, na dně by ale mělo zůstat trochu výrazné šťávy.
2. Před koncem pečení smíchejte zakysanou smetanu s prolisovaným česnekem a lehce ji osolte. Cibuli i rajčata nakrájejte na klínky a koriandr nasekejte. Hotové maso natrhejte na vlákna a promíchejte s vypečenou šťávou. Placky opečte nasucho a vše noste na stůl. Každý si pak podle chuti potře placku zakysanou smetanou, přidá maso a posype rajčaty, cibulí a koriandrem.
Poznámka k receptu
Pomalu pečené hovězí je nejlepší, když se úplně rozpadá. Využijte jeho skvělé chuti i struktury a naplňte jím tacos s mexickou chutí.
Načítám komentáře...