Hovězí líčka se žampiony a katalánskou picadou
Seznam surovin
- hovězí maso 1 kilogram (líčka)
- žampiony 400 gramů
- víno červené 300 mililitrů
- máslo 50 gramů
- cibule 1 kus
- mrkev 1 kus
- česnek 3 stroužky
- rozmarýn 2 snítky (čerstvý)
- olej olivový 2 lžíce
- sůl
- pepř
Picada:
- bageta 2 plátky
- ořechy vlašské 5 kusů
- čokoláda 1 kostka (hořká)
- česnek 1 stroužek
- petržel hladkolistá 1 hrst
- pepř
Postup přípravy
1. Maso očistěte a nakrájejte na větší kostky. Cibuli nakrájejte nadrobno, česnek na plátky a mrkev na kolečka. V hrnci rozpalte část másla a opečte zeleninu dozlatova. Žampiony přepulte, přidejte je spolu s rozmarýnem do hrnce a opékejte ještě 5 minut. Pak suroviny přendejte do pekáče, v hrnci rozpalte zbylé máslo, olej a zprudka orestujte maso. Nakonec ho přidejte do pekáče, promíchejte, zalijte vínem a 150 ml vody a pečte v troubě předehřáté na 180°c asi 2 hodiny nebo dokud maso nebude zcela měkké.
2. Zatímco se maso peče, připravte picadu: natrhejte bagetu, zakápněte ji vodou, nechte chvilku nasáknout a pak pečlivě vyždímejte. V hmoždíři rozdrťte ořechy, česnek a petrželku, přidejte bagetu, nasekanou čokoládu a trochu pepře a utřete na hladkou pastu. Tu nakonec asi 10 minut před koncem pečení vmíchejte do pekáče s líčky. Podávejte s pečivem nebo polentou.
Načítám komentáře...