Hovězí maso s fazolemi a zeleninou
Seznam surovin
- fazole bílé 200 gramů
- hovězí maso 650 gramů (kýta )
- pepř černý 1 lžička (celý)
- bobkový list 1 list
- sůl
- mrkev 200 gramů
- brambory 200 gramů
- brokolice 200 gramů
- pórek 1 kus
- petržel kadeřavá/kudrnka 1 hrst (nebo libeček)
- koření polévkové
Postup přípravy
Fazole namočte den předem, vodu několikrát vyměňte a pak je uvařte doměkka.
Maso vložte do cca 1,5 l vroucí vody, přidejte sůl, několik zrnek celého pepře, 1 bobkový list a vařte zvolna do změknutí. Měkké maso vyndejte, nakrájejte na kusy a vraťte zpět.
Přidejte k němu odkapané fazole, na kostky nakrájené oloupané brambory, mrkev a vařte 10 minut, pak přidejte na růžičky rozebranou brokolici, na kousky nakrájený pórek a dovařte cca 4-5 minut. Podle chuti přidejte sůl, pepř a polévkové koření.
Rozdělte do misek a posypte nasekanou zelenou petrželkou nebo libečkem.
Načítám komentáře...