Hovězí maso s houbovou omáčkou II
Seznam surovin
- hovězí maso 4 porce (vařené)
- vývar 1 litr (hovězí)
- houby 500 gramů (čerstvé - hříbky, žampióny, lišky)
- cibule 1 kus (menší)
- smetana zakysaná 2 decilitry
- máslo 30 gramů
- mouka pšeničná polohrubá 1 lžíce
- sůl
- pažitka (na ozdobení)
Postup přípravy
Oloupanou cibuli nakrájíme najemno a zesklovatíme ji na rozehřátém másle. Přidáme očištěné houby nakrájené na menší kousky, osolíme je a dusíme doměkka. Pak houby zalijeme vývarem (nebo vodou) a krátce povaříme.
Polohrubou mouku rozmícháme ve smetaně, přilijeme ji k houbám, ještě krátce povaříme a omáčku dochutíme solí.
Hovězí maso prohřejeme buď přímo v omáčce nebo ho ohřejeme zvlášť a přelijeme ho omáčkou až na talíři. Podáváme s chlebem či vařenými brambory.
Načítám komentáře...