Coda alla vaccinara - Hovězí oháňka

Seznam surovin

Maso:

Na dokončení:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Oháňku nakrájejte na kusy a namočte ji asi na hodinu do studené vody. Pak ji propláchněte pod proudem vody, aby odtékala čirá. Oháňku pečlivě osušte. Cibuli, mrkev, celer a česnek nastrouhejte, řapíkatý celer nasekejte.

2. V hrnci rozpalte olej, přidejte slaninu nebo pancettu a nechte ji rozvonět. Pak přidejte kusy oháňky a nechte je zatáhnout ze všech stran. Přidejte šafrán a pak nastrouhanou zeleninu. Promíchejte a opékejte, aby se zelenina „vysušila“.

3. Do hrnce vlijte víno a povařte 20 minut. Přidejte rajčata a vařte 3 - 4 hodiny. Pokud bude potřeba, přilijte pár lžic teplé vody.

4. Když maso odpadá od kosti, odeberte asi dvě naběračky omáčky a promíchejte je s kakaem. Do hrnce vsypte pinie i rozinky, promíchejte a přidejte kakao rozmíchané s omáčkou. Už jen krátce povařte - asi 15 minut. Podávejte ozdobené hladkolistou petrželkou, ideálně s bagetou.

Poznámka k receptu

Hovězí oháňka patří k typickému římskému kuchařskému repertoáru od nepaměti. Maso na tuto specialitu je levné a neskutečně dobré. Poněkud delší přípravu vám vynahradí chuť. A máte-li možnost, nechte si oháňku na kusy nasekat od řezníka. Nebudete se tolik trápit.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...