Hovězí po burgundsku I

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V hlubší pánvi rozškvařte na 20 g másla nadrobno nakrájenou slaninu a přidejte maso nakrájené na kostky. Když je maso opečené a zatažené, přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a vše ještě několik minut smažte. Pak maso osolte, opepřete a zalijte vínem. Přidejte tymián, bobkové listy a kůži ze slaniny. Promíchejte a velmi zvolna duste pod poklicí asi dvě až tři hodiny, dokud maso není měkké. Pak vyjměte kůži a bylinky.

Mouku promíchejte s dalšími 20 g másla, vzniklou směs rozdrobte do omáčky a nechejte zhoustnout, občas promíchejte.

Mezitím na zbylém másle opečte celé nebo překrájené houby, cibulky a slaninu. Do hotové omáčky vmíchejte koňak a přidejte houby, cibulky a slaninu (nebo jimi obložte pokrm až na talíři). Můžete ozdobit snítkami tymiánu nebo petrželky.

Poznámka k receptu

Podávejte s opečenou bagetou nebo chlebovými topinkami.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...