Hovězí pupek s houbovým ragú
Seznam surovin
- hovězí maso 600 gramů (flank nebo hanger steak)
- houby 300 gramů (mražené houby hřibovité)
- smetana 250 mililitrů (smetana 33 % )
- máslo 150 gramů
- cibule šalotka 1 kus
- česnek 2 stroužky
- hořčice dijonská 2 lžíce
- chléb toastový 8 plátků
- citron 1 kus
- bylinky (Vitana mlýnek Italské bylinky, dle chuti)
- sůl himalájská (Vitana mlýnek Himalájská sůl, dle chuti)
- pepř (Vitana mlýnek 4 pepře, dle chuti)
- koření (Houbové Koření, dle chuti)
- koření na steak (Steak 7 pepřů (bez soli), dle chuti)
Postup přípravy
Houby povaříme ve smetaně s máslem, česnekem a šalotkou, osolíme, přidáme houbové koření, citronovou šťávu a necháme zredukovat do husté omáčky.
Bylinky, koření, hořčici, česnek, olej, máslo, sůl a pepř rozsekáme v robotu na hrubou kaši. Plátky toastového chleba potřeme hořčicí a bylinkovou směsí a necháme zapéct.
Maso z obou stran opečeme na grilu do stupně propečení dle libosti, poté necháme minimálně 5 minut odpočinout na teple. Do šťávy z masa dáme zbytek pasty a máslo. Maso nakrájíme na plátky, omočíme ho v této šťávě a podáváme na plátcích opečeného pečiva přelité omáčkou.
Načítám komentáře...