Hovězí ragú na víně
Seznam surovin
- hovězí maso 800 gramů (hovězí krk)
- mrkev 2 kusy
- petrželka velkolistá 1 kus
- celer 1/4 kusu
- cibule 2 kusy
- slanina 150 gramů
- slanina anglická 150 gramů
- žampiony 100 gramů
- víno červené 1/2 litru
- rajčatový protlak 2 lžíce
- kompot brusinkový 1 lžíce
- švestková povidla 2 lžíce
- masox 1 kostka (Masox Vitana)
- sůl
- bazalka
Postup přípravy
Mrkev, petržel a celer nakrájíme na kostky, dáme do hrnce a orestujeme na oleji. Přimícháme na kousky nakrájenou slaninu. Dále přidáme 1 cibuli, protlak a na kostky nakrájené maso. Vše osmahneme, osolíme, podlijeme trochou vody, přidáme Masox a podusíme.
Po 30 minutách přilijeme víno a dusíme doměkka. Jakmile je maso měkké, přidáme brusinky, povidla, a krátce povaříme.
Maso vyjmeme a zeleninu rozmixujeme. Na pánvi osmahneme nakrájenou anglickou slaninu, žampiony, druhou cibuli a vmícháme do omáčky. Nakonec přidáme podle chuti bazalku.
Podáváme s bramborovou kaší.
Načítám komentáře...