Hovězí roláda se špenátem a ořechy

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Cibuli nakrájejte nadrobno a stroužky česneku na plátky. V hrnci rozehřejte máslo a na něm nechte cibuli zesklovatět. Přisypte pokrájené stroužky česneku a ještě 2 minuty restujte.

2. Přidejte k cibuli špenát a nechte ho spařit tak, aby zlehka zavadl. Na závěr přilijte rozšlehané vejce, ještě 5 minut povařte, promíchejte a odstavte z plotny.

3. Jarní cibulky pokrájejte na kolečka.

4. Hovězí maso očistěte a prokrojte do tvaru plátu. Pořádně naklepejte, osolte a opepřete.

5. Troubu rozehřejte na 200 °C.

6. Do špenátu přisypte pokrájenou jarní cibulku a nadrcené vlašské ořechy.

7. Plát rozklepaného masa rozložte a vysklá- dejte na něj na proužky nakrájenou slaninu, doprostřed položte špenátovou směs, zarolujte a zavažte potravinářským provázkem.

8. Na pánvi rozehřejte sádlo a roládu na něm z každé strany zprudka opečte. Přendejte ji do pekáče, podlijte masovým vývarem, přiklopte pekáč a dejte na 15 minut do trouby, aby se maso zatáhlo.

9. Troubu ztlumte na 170 °C a pečte asi 45 minut doměkka. Občas maso otočte a podlijte vývarem.

10. Výpek přelijte do kastrůlku, zahustěte ho moukou rozmíchanou s vodou a povařte, dokud není omáčka jemná.

11. Podávejte s bramborami.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...