Hovězí roláda se špenátem a ořechy
Seznam surovin
- cibule 1 kus
- česnek 4 stroužky
- máslo 1 lžíce
- špenát 400 gramů (čerstvý)
- vejce 1 kus
- cibulka jarní 4 kusy
- hovězí maso 750 gramů (zadní)
- ořechy vlašské 200 gramů (nasekaných)
- slanina anglická 150 gramů
- sádlo 1 lžíce
- vývar masový 300 mililitrů
- mouka pšeničná hladká 1 lžíce
- sůl
- pepř černý
Postup přípravy
1. Cibuli nakrájejte nadrobno a stroužky česneku na plátky. V hrnci rozehřejte máslo a na něm nechte cibuli zesklovatět. Přisypte pokrájené stroužky česneku a ještě 2 minuty restujte.
2. Přidejte k cibuli špenát a nechte ho spařit tak, aby zlehka zavadl. Na závěr přilijte rozšlehané vejce, ještě 5 minut povařte, promíchejte a odstavte z plotny.
3. Jarní cibulky pokrájejte na kolečka.
4. Hovězí maso očistěte a prokrojte do tvaru plátu. Pořádně naklepejte, osolte a opepřete.
5. Troubu rozehřejte na 200 °C.
6. Do špenátu přisypte pokrájenou jarní cibulku a nadrcené vlašské ořechy.
7. Plát rozklepaného masa rozložte a vysklá- dejte na něj na proužky nakrájenou slaninu, doprostřed položte špenátovou směs, zarolujte a zavažte potravinářským provázkem.
8. Na pánvi rozehřejte sádlo a roládu na něm z každé strany zprudka opečte. Přendejte ji do pekáče, podlijte masovým vývarem, přiklopte pekáč a dejte na 15 minut do trouby, aby se maso zatáhlo.
9. Troubu ztlumte na 170 °C a pečte asi 45 minut doměkka. Občas maso otočte a podlijte vývarem.
10. Výpek přelijte do kastrůlku, zahustěte ho moukou rozmíchanou s vodou a povařte, dokud není omáčka jemná.
11. Podávejte s bramborami.
Načítám komentáře...