Grilované roštěnky se salátem
Seznam surovin
- hovězí maso 4 plátky (vysoký roštěnec, celkem asi 400 g)
- olej olivový 2 lžíce
- pepř (drcený)
- sůl
Na salát:
- okurka salátová 1 kus
- rajčátka cherry 120 gramů
- salát zelený 100 gramů
- olivy 12 kusů (velké)
- olej olivový 2 lžíce
- šťáva citronová 1 lžíce
- sůl
Postup přípravy
Plátky roštěnek potřeme olejem, opepříme a necháme v chladničce hodinu odležet.
Rajčátka omyjeme, nakrájíme na čtvrtky a nasypeme do mísy. Listy salátu opereme, necháme dobře odkapat, natrháme je na kousky a přidáme k rajčatům v míse. Okurku oloupeme, podélně překrojíme na půlky a nakrájíme je na plátky. Přisypeme je spolu s olivami do mísy, vše promícháme a salát dochutíme olivovým olejem, citronovou šťávou a solí.
Odleželé roštěnky osolíme a opečeme na grilu nebo grilovací pánvi z obou stran tak, aby maso zůstalo na řezu růžové. Takto připravené roštěnky pak nakrájíme na silnější plátky. Salát rozdělíme na talíře, obložíme připraveným masem a ihned podáváme.
Načítám komentáře...