Hovězí Esterhazy
Seznam surovin
- hovězí maso 4 plátky (roštěnka)
- pepř
- sůl
- cibule 2 kusy
- mrkev 3 kusy
- petržel kořenová 3 kusy
- máslo 30 gramů
- mouka pšeničná hladká 20 gramů
- paprika sladká
- vývar hovězí 250 mililitrů
- smetana zakysaná 1 balení
- kapary 1 lžíce
- šťáva citronová 2 lžičky
Postup přípravy
Tukový okraj masa několikrát nařízneme nožem, aby se maso nekroutilo, osolíme a opepříme. Nakrájenou cibuli osmahneme na části másla, přidáme nakrájenou zeleninu, 4 minuty podusíme, vyjmeme a dáme stranou.
Do pánve dáme zbytek másla, maso zaprášíme moukou, paprikou a smažíme asi 3 minuty z každé strany. Na maso narovnáme osmahnutou zeleninu přelijeme vývarem a zakysanou smetanou, necháme přejít varem a dusíme přikryté asi 50 minut.
Maso a zeleninu vyjmeme, omáčku ochutíme citronovou šťávou, vhodíme kapary, dosolíme a necháme přejít varem. Maso a zeleninu upravíme na talíř a přelijeme omáčkou.
Načítám komentáře...