Hovězí pečeně s petrželkovou omáčkou
Seznam surovin
- hovězí maso 600 gramů (nízká roštěnka)
- olej 2 lžíce
- pepř černý (mletý)
- sůl
- česnek 1 stroužek
- cibulka jarní 1 kus
- petržel kadeřavá/kudrnka 1 svazek
- olej olivový 70 mililitrů
- pepř černý (mletý)
- šťáva citronová 1 kus (z 1 citronu)
Postup přípravy
Rozmixujte oloupaný stroužek česneku, nakrájenou cibulku a překrájenou, opranou petrželku s olejem, citronovou šťávou a se 3 lžícemi vody. Omáčku podle chuti osolte a opepřete (v chladu ji můžete uchovat až 3 dny).
Maso lehce naklepejte (tak jak je vcelku), osolte, opepřete, potřete olejem a nechte chvíli v chladu rozležet. Pak maso opečte na pánvi potřené olejem z obou stran, přendejte do pekáčku, podlijte malou naběračkou vody a pečte asi 45 minut ve vyhřáté troubě. Troubu vypněte a nechte ještě 10 minut stát. <
Pak maso nakrájejte na plátky a přelijte omáčkou.
Poznámka k receptu
Podávejte s vařenými či jinak upravenými bramborami.
Načítám komentáře...